Verrassende recepten met vergeten groenten

Hieronder zul je drie verrassende recepten vinden die gebaseerd zijn op vergeten groenten. Deze komen van pas omdat er nog steeds veel mensen zijn die geen flauw benul hebben van wat ze nu met die vreemde groenten moeten aanvangen.

pfrietjes

Pastinaakfrietjes

Bijna elke Belg is verzot op frieten. Maar jammer genoeg kan niet iedereen ze in overvloed eten. Want frieten zijn vettig en calorierijk. Pastinaakfrietjes zijn de oplossing! Want dankzij dit nieuwe type frietjes kan je op gezonde wijze toch proeven van een tikkeltje Belgische trots. Let op: wie op een gezonde manier pastinaakfrieten wil eten, bakt deze beter in de oven. Weg met die frietketel! Tip: hoe dunner je de pastinaakfrieten snijdt, des te knapperiger ze uit de oven zullen komen. Maak er zelf een mayonaise bij en het wordt een groot succes! Als je er echt een feestje van wil maken past hier een goede gin-tonic bij, trouwens. Pol, een vriend van mij is een grote kenner en kan op zijn gintastings helpen de juiste gin bij het juiste gerecht te kiezen. Voor deze frietjes heeft hij mij alleszins een kruidige gin aangeraden, en die is er heerlijk bij!

Overheerlijke ovenschotel van aardperen

Zin in een welriekend gerecht waar je in mum van tijd aan verslaafd zult geraken? Dan moet je zeker eens een schotel van aardperen maken. Het leuke aan dit recept: het kost je helemaal niet veel tijd of geld. Let er wel op dat je de aardperen eerst goed wast. De schil mag je eraf snijden maar dat is geen vereiste voor de geweldige smaak. Snij de aardperen doormidden en schik ze in een ovenschotel. Daarbovenop leg je gebakken spekreepjes. Overgiet het geheel met room en kruid volgens de wensen van je smaakpapillen. Na 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven kan je het gerecht verorberen!

Schorsenerensoep met aardappelen en kip

Schorseneren is een vergeten groente die eigenlijk al helemaal niet meer zo vergeten is. Maar toch wil ik je het gerecht niet laten ontglippen. Je kan de schorseneren vers kopen of in potten. Snijd ze hoe dan ook in stukken van ongeveer 2 centimeter. Je legt ze daarna best in een kom water met citroensap. Zo kunnen de groentjes niet verkleuren. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. De schorseneren voeg je samen met de aardappelen toe aan een grote kookpan. Voeg zeker ook bouillon toe. Kruid het gerecht met tijm, laurier, zout en peper. Laat dit 25 minuten koken op een zacht vuurtje. Nu is het tijd om de kip te snijden! Snijd de kippenfilets in kleine reepjes. Indien je wil, kan je de filets ook kruiden met zout en peper. De kip gaat de magnetron in, nadat je ze hebt overgoten met 4 eetlepels lauw water. Na zo’n 6 minuten – op vol vermogen weliswaar – mag je de schotel uit de microgolfoven halen. Zorg ervoor dat je het vlees toevoegt aan de soep alvorens deze helemaal gereed is. Klaar is kees!

Enkele voorbeelden

Geen idee wat vergeten groenten zijn? Op deze pagina geef ik een aantal voorbeeldjes, de ene al wat bekender dan de andere.

Lees verder

Enkele recepten

Enkele recepten met leuke vergeten groenten. Van pastinaak tot koolraap: lekker en gezond, what a treat!

Lees verder

Nieuwe groenten

Er zijn ook heel wat lekkere nieuwe groenten, die je misschien nog niet kent. Kende je de Bimi al? Cool, niet?

Lees verder

Enkele leuke boeken...